Nyílt napokat tartott a Siófoki Szakképzési Centrum (sonline.hu)

Három napon át várták a diákokat és szüleiket a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikum és Gimnázium nyílt napjaira az elmúlt napokban.

Balog Krisztián, az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta: az eddigi tapasztalataik szerint az általános iskolákból érkező tanulók a pedagógusoknak is köszönhetően biztos tudással érkeznek, amelyet a bizonyítványaik hűen tükröznek. Kiemelte: a nyílt napon az általános iskolások bepillantást nyerhettek a középiskola mindennapjaiba, megismerhették a szakmai palettát – írja a sonline.hu.

Robotprogramozás, számítógép alkatrészeket bemutató falat is kipróbálhattak az informatika iránt érdeklődők. Sokan várakoztak, hogy meghallgassák a diákok előadásaikat a sportedzői és ügyviteli ügyintéző szakmáról. A tangazdaság pedig gépbemutatóval készült, amelyek a szőlész-borász és kertészeti osztályok tanulói használnak. Országh Bernát, a tangazdaság vezetője kalauzolta az érdeklődőket, beszélt például a szüreti munkáktól egészen a borfeldolgozásig. A pályaválasztás második napján a Mathiász János emléktábla megkoszorúzása után számos izgalmas szakmai előadás várta a hallgatóságot. Többek között Jóföldi Endre, a Precognox Kft ügyvezetője, Pálfi Ivett és Jasó Szilárd, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusáról és Krista Kristóf volt diák is bemutatkozott.

Negyedik éve szervezték meg a Mathiász Lan Party-t ahol két e-sport játékban a Riot Games által kiadott League of Legend játékban hat, a Valve fejlesztésű Counter Strike Global Offensive játékban nyolc csapat mérhette össze a tudását. A League of Legends csapatjátékban a Team Santorini csapat míg a Counter Strike Global Offensive megmérettetésen a Dandosok csapata vihette haza a főnyereményeket, mint például a Kati Fagyizó tortáját, a Hallker Kft. saját, forgalomba nem helyezett nagy értékű könyvét és a Bázis Info Kft. jóvoltából elektronikai eszközöket. A nézők közül aki jól válaszolt a kvíz kérdésekre, az a Halker Kft. és a Videoton ajándékait nyerhette meg.