Lovasrendőrök a Balaton északi partján (likebalaton.hu)

A bűncselekmények megelőzése érdekében lovas rendőrök teljesítenek szolgálatot ősszel is a Balaton északi partján.

Nyáridőben rendszeresen szolgálnak a lovas rendőrök a Balaton partján. A térség megkívánja a megerősítő erőt, amit a szemet gyönyörködtető, tekintélyt parancsoló többmázsás paripák és lovasaik jelenléte garantált – írja a likebalaton.hu.

Azt gondolom, hogy kedvelik a jelenlétünket az emberek, elsősorban biztonságot, de nem elhanyagolható mértékben esztétikumot tükrözünk. Szívesen fogadjuk az érdeklődők kérdéseit, felvetéseit, és igyekszünk mindenben a segítségükre lenni. A nyaraló családokat megnyugvással tölti el, hogy testközelből érintkezhetnek velünk – mesélte a nyáron lovasrendőri szolgálatot teljesítő Vasas Ádám.

A nyár és az idegenforgalmi szezon elmúltával is jelen vannak a lovas rendőrök. A Balatonalmádi és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság lovas járőrei a bűncselekmények megelőzése érdekében 2022 őszén is folyamatosan járják a Balaton-parti településeket. Budai Tibor rendőr főtörzszászlós és Beke Bianka rendőr őrmester az elmúlt időszakban nem csak a vízpart környékét, de a borospincék, a nyaralók, az erdőterületek épületeit, illetve a turistautak biztonságát is ellenőrizték.

Az egyenruhások lóháton azokat a területeket is be tudják járni, melyek járművel vagy gyalogosan nehezebben megközelíthetőek. A megerősítő lovas szolgálat tehát ősszel is folyamatos, melynek célja a közterületeken előforduló szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzése, valamint a lakosság szubjektív közbiztonság-érzetének növelése.