Nívódíjjal jutalmazták Hévíz főutcájának felújítását (turizmus.com)

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS által alapított Köztér-megújítási nívódíjat a Széchenyi utca megújításáért vehette át Papp Gábor polgármester.

(Fotó: Hévíz város önkormányzata)

Hévízen számos beruházás indult az idén, közülük volt az egyik a Széchenyi utca megújítása – írja a turizmus.com.  A szakmai zsűri meglátása szerint Hévíz város önkormányzata hosszú távú megoldást választott a település fő utcájának megújítására. A teljes folyamat során példaértékű volt a szolgáltatókkal, a Közúttal, a szaktervezőkkel való együttműködés és párbeszéd.

A város idei évi költségvetésében helyet kaptak a gyógyhelyközpont kiviteli tervei, valamint elkülönített összeget biztosítottak a térségi sport- és rendezvénycsarnok építéséhez infrastruktúra tervezésére és annak kialakítására, a villamos energia ellátás biztosításával együtt. A Festetics-sétány kialakítására és a hévízi termelői piac megújítás tervezési költségeire ugyancsak irányoztak elő forrásokat. A Szent András gyógyfürdő és reumakórház kezelésében lévő dr. Schulhof sétány fejlesztését EU-s támogatásból fejlesztette a város.