Strandok újulhatnak meg Tihanyban (Tihanyi Visszhang)

Mintegy százmillió forint strand-fejlesztési támogatásra pályázik Tihany önkormányzata, amely a Gödrösi-, a Somosi-, és a Sajkodi strandot érintené. A Magyar Turisztikai Ügynökség programja keretében a következő szezonra valósulhatnak meg a tervezett beruházások – írj s Tihanyi Visszhang novemberi száma.

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői a napokban jártak Tihanyban, hogy egyeztessenek az önkormányzattal a fenntartásukban álló strandok fejlesztéséről. Az országos program célja, hogy a balatoni strandok európai szintűek legyenek. A tervek szerint a négy önkormányzati strand közül hármat érintenének a fejlesztések. A Gödrösön folytatnák a napozófelült szintjének a megemelését, két gyermekhomokozó illetve egy új vizes blokk kialakítását valamint a zuhanyzó bővítését tervezik.

A Somosi strandon nagy szükség lenne két árnyékoló elhelyezésére, Sajkodon pedig az illemhely teljes felújítását, a partszakasz kőszórásának rendezését valamint a gyermekhomokozó árnyékolását tartalmazza a pályázat.

– Megtörténtek az egyeztetések, ezek alapján adjuk be a támogatási kérelmünket a turisztikai ügynökségnek. Bízom benne, hogy a felsorolt fejlesztések megvalósulhatnak, hiszen nagyon fontos, hogy a strandjaink minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak, ez vonatkozik a szabadstrandokra is – nyilatkozta a Tihanyi Visszhang-nak Tósoki Imre, polgármester.

A beruházások jövő tavasszal kezdődnének, amint az időjárás engedi, a cél az, hogy a szezonra már mindegyik stand megújulva várja a fürdőzőket.

Az országos program keretében immár a harmadik ütemben zajlik majd a balatoni strandok infrastruktúrájának fejlesztése. Ezúttal ötmilliárd forintos keret áll rendelkezésre alapvetően infrastruktúra fejlesztésekre.