Népzene, olimpiai játékok és tűzijáték – már 19-én ünnepelnek a Balaton körül

Számos településen készülnek a Szent István napjára, valamint az Új kenyér ünnepére a Balaton a körül. A legtöbb helyen augusztus 20-án de lesz olyan település, ahol már 19-én várják tűzijátékkal és persze különféle hagyományőrző programokkal az érdeklődőket.

A hagyományokhoz híven idén is augusztus 19-én rendezik meg Balatonszepezden a Zsíros kenyér partit színes programokkal és tűzijátékkal. Az előző nap a néhány éve útnak indított Szepezdi Olimpiai Játékok elnevezésű versenyre várják az érdeklődőket, ahol különböző vízi és vízparti sportágakban mérhetik össze tudásukat a látogatók a központi strandon.

Szintén augusztus 19-én pazar vízi parádéval ünneplik Szent István és az államalapítás ünnepét a Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületen. A tűzijátékot itt Feldíszített vitorlások kivonulása előzi meg.  Ábrahámhegyen aznap a központi strandon a tűzijáték mellett népzenei programok várják a látogatókat.

Balatonbogláron pedig a pénteken kezdődő 43. Boglári Szüreti Fesztivál keretében az egész napos zenei koncertek mellett este repülnek fel a rakéták, és indul el a Lézershow. A szervezők ráadásul eddig még nem látott szenzációval készülnek  augusztus 19-én este.