Virtusvetélkedőt tartottak Balatonszárszón (origo.hu)

A Tolna megyei település, Bölcske nyerte a XXVI. Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője összetett fődíját.
Augusztus második vasárnapján Balatonszárszón 10 csapat mérte össze erejét a hagyományos virtusvetélkedőn 11 versenyszámban,egyebek mellett a 3,5 mázsás saroglya megtartásában, 50 kilós zsákok cipelésben és traktorhúzásban a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) versenyén.

A látványos erőkifejtés mellett a technikára is szükség volt, mert az önvédelmi eszközök kezeléséről, a kerékpáros akadálypályán az ügyességről, a minél jobb időre való teljesítésről is számot kellett adni – írja az origo.hu. Az erős kezeknek pár perccel később, remegni se volt szabad, hiszen a lövészetnél a sikeres szereplés például ezen is múlt.

A látványos versenyszámok legjobbjai számos ajándékkal és értékes serlegekkel térhettek hazai. A sok-sok szép elismerés közül a teljesség igénye nélkül említendő, hogy a Bölcskére került fődíj kupa mellett –melyet dr. Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel
– Encsencs csapata dr. Simicskó Istvánnak, a Honvédelmi Sportszövetség elnökének serlegét emelhette magasba összesített másodikként.

Határon túlról érkezett csapatként Csicser izmos képviselői az MTTOSZ különdíja mellé sok-sok ajándékot gyűjthettek be.