Nem zárják be a tapolcai művelődési központot (tapolcaimedia.hu)

A városvezetés, a tapolcai önkormányzati intézményeket  érintő energiatakarékossági döntése alapján, a Tamási Áron Művelődési Központban két rendezvények magtartására alkalmas terem és az  irodai célokra használt helyiségek kivételével, csak temperáló fűtést alkalmazhatnak novembertől, konkrétan csak nyolc Celsius fokig fűthetik a színháztermet és az épület  jelentős részét.  A művelődési ház  nem zár be, csak korlátozza, illetve átszervezi működését.  

Barczáné Tóth Boglárka intézményvezető a tapolcaimedia.hu-nak elmondta, a két normál módon fűtött teremben  minden fontos program megvalósulhat majd.

A vállalt oktatások megtarthatók lesznek, szakköreik továbbra is működhetnek, megtarthatják a sakkozók az edzéseiket és vasárnapi versenyeiket, folytatódhat a Ringató foglalkozás és a baba-mama klub is. Ennek érdekében igény szerint átrendezik a termeket, ha kell, akár minden alkalommal. A cél az, hogy akinek szüksége van rá, az kapjon fűtött helyet.

A VOKE Batsányi János Művelődési Központból pedig befogadták a Batsányi Vegyeskart, mostantól náluk próbálhatnak. A színháztermet biztosan nem használják a fűtési szezonban, de az aulát néha igen, például decemberben mikulásváró kézműves játszóházat szerveznek, a jövő év elejétől pedig kiállításokat is tartanak. Szabadtéri programjaik sem maradnak el, hamarosan összeállítják és bemutatják a mindenki karácsonyfájánál zajló adventi programokat és a Nőklubbal közösen megújítják és  megszervezik a korábbi évben sikeres  adventi kalendáriumot is- árulta el az intézmény vezetője.