Nem szervezik meg többé a Keszthelyi Kilométereket

A Keszthelyi Kilométerek Egyesület (KKM) közösségi oldalán jelentette be, hogy 11 év szervezés után nem rendezik meg többé a versenyt.

Keszthelyi Kilométerek közösségi oldalán Bedő Beáta főszervező szomorúan tájékoztatta a sporteseményről érdeklődőket a következőkről:

„Civil szervezetünk eddig is lehetőségei határán lavírozott az elmúlt években, melyet már nem tudunk sem anyagilag sem erkölcsileg a továbbiakban felvállalni, ezért a Keszthelyi Kilométerek Egyesület 11 év szervezést követően a továbbiakban nem rendezi meg a KKM futóversenyt. Ezúton is köszönöm felnőtt és gyermek futóinknak, hogy részesei voltak versenyeinknek.

Büszke vagyok arra, amit a KKMCSAPAT-tal létrehoztunk, büszke vagyok arra, hogy mennyien szerették a KKM-et és, hogy mennyien azonosultak filozófiánkkal, miszerint a sportolói baráti körök és a közös családi sportos nyaralások mekkora értéket képviselnek napjainkban.”

A Keszthelyi Kilométereket először 2008-ban szervezték meg. Nyolc év alatt, azaz 2015-ben már a Keszthelyi Települési Értéktárba is bekerült. A népszerűség utcai futóverseny a térség egyik legnagyobbikává vált. Létszámát tekintve 2018-ban 1400 felnőtt és 620 gyermek indulóval büszkélkedhetett.

A főszervező csapatának és a szponzoroknak is köszönetet mondott, és sikereket kívánt a környékbeli sporteseményekhez. Végül bejegyzését így zárta:

“Búcsúzásként kedves barátnőm szavait idézném, aki azt mondta, hogy “a KKM tizenegyszeri volt, de megismételhetetlen”. Hát ezt én is így gondolom, jó volt együtt, köszönöm ezeket az éveket, megérte minden perce…”