Nagy Bálint: egy stabil de alapvetően egy járványügyi költségvetés az idei évi is Keszthelyen (TV Keszthely)

Elkészült az idei évre szóló költségvetés Keszthelyen. Nagy Bálint polgármester szerint optimistán nézhetnek gazdasági szempontból a 2021-es év felé. 

„Erről azt kell tudni, hogy ez egy stabil költségvetés, de alapvetően egy járványügyi költségvetés az idei évi is. És mindazt a tapasztalatot, amit a tavalyi év során fel tudtunk halmozni – azzal kapcsolatban, hogy a járvány, illetve a járvány által okozott gazdasági válság micsoda károkat okozott nem csak a gazdaságnak, hanem az önkormányzatoknak is, – ezt a tudást figyelembe véve alkottuk meg az idei költségvetést.”

– idézi Nagy Bálintot, Keszthely polgármesterét a TV Keszthely.

A városvezető kifejtette: jelentős fejlesztéseket fognak a terveink szerint az idei évben is megvalósítani. De emellett kiemelt szerepet fordítanak a tartalékképzésre. Többek között azért, hogy a szükség esetén megnövekedett segélyeknek az összegét a tavalyi évhez képest idén is meg tudák emelni. Illetve azokat az intézkedéseket, amik a helyi vállalkozásokat, helyi gazdaságot segítik és támogatják, mind munkahelymegőrzés, mind pedig a cégek biztonsága szempontjából, ezeket az idei évben is meg tudják adni.

Nagy Bálint szerint a költségvetés stabil, így optimistán nézhet a város gazdasági szempontból is a 2021-es év elé.