Műemléki házat vásárolt Tihany (Tihanyi Visszhang)

Értékes műemléki ház került a tihanyi önkormányzat tulajdonába. A Csokonai utcában álló, rossz állapotú épületet és a hozzá tartozó, 700 négyzetméteres ingatlant – élve az elővásárlási jogával – kedvező áron, 15 millió forintért vásárolta meg az önkormányzat.

Testületi ülésen a képviselők döntöttek arról, hogy élnek a lehetőséggel, és gyarapítva a település vagyonát megvásárolják az értékes ingatlant. Egyelőre még nem tisztázott mi lesz a sorsa a műemléki épületnek, de a földhivatali eljárás lezajlását követően az udvarát mindenképp kitisztíttatja az önkormányzat.

– Ha a jövőben adódik még ilyen lehetőség, akkor az elővásárlási jogával újra élni kíván az önkormányzat, hiszen fontos, hogy megóvjuk a település műemléki épületeit. A reális áron megszerzett értékes ingatlanok mindenképp gyarapítják az önkormányzat vagyonát. A Csokonai utcai ház sorsáról egyelőre még nem döntöttünk, különböző lehetőségek vannak, most azonban elsődleges szempont az ingatlan megszerzése volt – nyilatkozta Tihanyi Visszhangnak Tósoki Imre, polgármester.