Földényi F. László az idei Hévíz irodalmi díjas (heviz.hu)

Földényi F. László esztéta, műkritikus, irodalomtörténésznek ítélték idén a Hévíz folyóirat Irodalmi Díját. A kitüntetett személyét minden esztendőben a folyóiratba bekerült írások alkotói közül választják ki. Földényi F. László Dosztojevszkij-esszéje: „Lágerekről írni – Újraolvasva Dosztojevszkij Feljegyzések a holtak házából” hozta el a sikert a szerzőnek- számolt be honlapján a város.

– Hévíz városa büszke a folyóiratra, annak országosan kivívott rangjára és arra, hogy a város mecénásként állhat a kiadás mögött – mondta a könyvtárban tartott díjátadón Papp Gábor polgármester. Rámutatott: hévízi tehetségek is helyet kapnak az írók között, de hatalmas elismerést jelent az országos és nemzetközi szinteken jegyzett irodalmárok publikálása is.
Földényi F. László – ahogy fogalmazott – rendszeres szerzője a folyóiratnak; a kiadványról szólva hangsúlyozta: az a hazai irodalmi élet színe-javát képes felvonultatni, s a Hévíz az ország első három legjobb irodalmi kiadványa közé tartozik. Hangsúlyozta az önkormányzat kivételes szerepét és vállalását is, mely – mint mondta – hazai viszonylatban is ritka.