Mozgáskorlátozottat bántalmazott Szántódon, bűnösnek találták

A Siófoki Járásbíróság 2020. február 6-án kihirdetett ítéletében testi sértés bűntettének kísérletében mondott ki bűnösnek egy 27 éves vádlottat, aki januárjában a szántódi SPAR áruház előtt bántalmazott egy mozgáskorlátozott férfit – áll a Kaposvári Törvényszék közleményében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. januárjában a szántódi SPAR áruház előtt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen állt meg gépjárműjével. A közlekedőképességében súlyosan akadályozott 69 éves sértett odalépett hozzá, a vádlott autójának ajtaját kinyitotta és felelősségre vonta őt, amiért a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját nem tette ki a járműre. Ezt követően a sértett az ajtót becsukta, onnan néhány méterre eltávozott, majd mobiltelefonjával lefényképezte a szabálytalanul parkoló járművet.

A vádlott ezek után autójából kiszállt, a sértettet szidalmazva hozzá lépett, majd egy alkalommal, közepes erővel, jobb tenyerével a sértettet bal arcfelén megütötte.

Az ütés következtében a sértett egyensúlyát vesztve a földre esett, a vádlott pedig a helyszínről eltávozott.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban esély volt arra, hogy súlyosabb sérülései keletkezzenek.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jognyilatkozat megételére – a Kaposvári Törvényszék tájékoztatása szerint.