Morris Madrone, Steffen Morrison, Giacomo Turra és Matteo Bocelli is fellép az Örvényesvölgy Fesztiválon

Magyarországon eddig még nem látott nemzetközi előadók, Morris Madrone, Steffen Morrison, Giacomo Turra és Matteo Bocelli is fellép az Örvényesvölgy Fesztiválon – mondta el a június végi rendezvényről hétfőn Zalacsányban a fesztivál igazgatója, az MTI tudósítása szerint.

 

Badacsonyi Tamás kifejtette: a június 28-tól három napon át zajló zalai fesztiválon négy külföldi zenei sztár szerepel, akik korábban még nem léptek fel Magyarországon. Pénteken érkezik az Egyesült Államokból Morris Madrone és zenekara, valamint Steffen Morrison soulénekes fúvósokkal kiegészített együttesével. Szombaton áll a színpadra a funky-dzsessz műfajban alkotó olasz gitárvirtuóz Giacomo Turra, majd Matteo Bocelli – a tenor Andrea Bocelli fia -, akit itt a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséri.
A hazai előadók között van Mr. Moodburn a fúziós dzsessz képviselőjeként, illetve a blues-dzsessz-funky műfajában népszerű Jambalaya.
A fesztiváligazgató kitért arra is, hogy a koncertek mellett irodalmi és gyerekprogramok, széles gasztronómiai kínálat és túralehetőségek is várják a látogatókat. A Szeretünk Zala Egyesület napközben történelmi-természeti témájú gyalogtúrákat szervez, de zalai ízeket és termékeket készítő termelőket is bemutat. E-bike túrákat is tartanak, a résztvevők meglátogatják a Zala-völgyi Nyitott Portákat, de az egykori pálos kolostor régészeti emlékeivel is megismerkedhetnek.
A gyerekeknek bábszínházi előadásokat, koncerteket kínálnak, az előadók között szerepel Szirtes Edina Mókus, Kárász Eszter és az Eszter-Lánc mesezenekar, de Vitéz Lászlót is láthatják a legkisebbek. A felnőttek irodalmi programjainak részeként mások mellett Scherer Péter tart előadást, női irodalmi szerzők tartanak kerekasztal-beszélgetést, de versfülkébe is beléphetnek az érdeklődők – sorolta Badacsonyi Tamás.
Emlékeztetett arra is, hogy az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne egy családi birtok, ahol a hely méretéből adódóan legfeljebb naponta 3500 embert tudnak fogadni. Közönségfelmérésük alapján a családias hangulat a legfontosabb a látogatóknak, illetve az is, hogy nincs még egy olyan magyarországi fesztivál, amely főként a 40-50 év feletti korosztálynak szól.