Módosították a balatoni csúszdák fejlesztésére kiírt pályázatot (Napi.hu)

Hétfőn módosították a balatoni vízi csúszdák fejlesztéséről szóló, hétszázmillió forintos kerettel nemrég megjelent pályázati kiírást. Az új változat szerint a korábbi 19 helyett a következő 12 településen meglévő csúszdák gazdái nyújthatnak be pályázatot: Alsóörs, Balatonakali, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonlelle, Csopak, Fonyód, Keszthely, Siófok, Tihany, Zánka.

Az eredeti pályázat megjelenése után a balatontipp.hu írt arról, hogy több szempontból is ellentmondásos a kiírás. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) máris módosította a támogathatók körét.

A korábbiakhoz képest bekerült az új listába Balatonakali és Keszthely, miközben kikerültek a listából azok a települések, amelyeken már korábban elbontották a csúszdát – Balatonberény, Balatonkenese, Zamárdi -, és egy kivételével azok is, ahol „természetes vízbe”, hanem medencébe érkeznek a csúszdázók – Balatongyörök, Balatonszárszó, Balatonszemes, Gyenesdiás, Révfülöp, Vonyarcvashegy.

A medencébe érkeztető csúszdák közül továbbra is támogatható maradt Tihany, ahol a Club Tihanyban működő csúszda ráadásul a külső vendégek számára nem hirdetett, csak a szállóvendégeknek működtetett „strandon” található.

A pályázatok beadási határideje egy hónap, ami január 18-án jár le. Az elnyerhető támogatás összege maximum 100 millió forint.

A hétszázmillió forintos kerettel megjelent, balatoni vízi csúszdák fejlesztéséről szóló pályázati kiírás itt érhető el.

A Balatontipp.hu cikke itt olvasható.