Mindenki a Balatonra menekült a meleg elől (LikeBalaton.hu)

Tombol a kánikula, a tó partján megteltek a strandok. Amerre a szem ellát, mindenhol hatalmas gumimatracok, vidáman lubickoló emberek a parton. Csak a víz mellett lehet kibírni, de ott nagyon! A LikeBalaton újságírói augusztus első szombatján elindultak, hogy körbefotózzák a Balaton-partot. Nézzük, hogy mit láttak és milyen fotókat készítettek a fürdőhelyeken.

Szombaton délben alig lehetett helyet találni Siófok hatalmas szabadstrandján, az Aranyparton. Családok ezrei érkeztek a városba, hogy a Balaton partján élvezzék ki a hétvégi szabadságot. Előkerültek a plédek, gumimatracok, kempingszékek, felfújható fánkok és krokodilok, voltak, akik egy hűs fa alatt kényelmes kis szabadtéri szalont alakítottak ki maguknak. Nem is csoda, hiszen csak itt lehet elviselni azt 32 fokos forróságot, ami augusztus első hétvégéjére adatott.

Teljes kényelemben Siófokon, az Aranyparton (Fotó: LikeBalaton/Krausz Andrea)

 

A víz tükörsima, jól lehet vízisíelni, SUP-on evezni, matracon ringatózni. A Balaton Siófok partjainál 27 fokos és kristálytiszta. Az UV-sugárzás extrém erős tartományban alakul, ezért bőrünk védelmére fokozott figyelmet érdemes fordítani. Az összes parti büfében nagy volt a sürgés-forgás, halat és hamburgert rendeltek a strandolók.

2020. augusztus 1. Kánikulai forgalom Siófokon, egy büfében (Fotó: LikeBalaton/Krausz Andrea)

 

Keszthelyen, a kutyás strandra is rengetegen érkeztek, a négylábúak is élvezték a Balaton kellemes vizét. A családok számára nagy boldogság, hogy kis kedvenceiket is maguk mellett tudhatják a fürdőhelyen. Persze ők is csak olyanok, mint a gyerekek: van, aki beleveti magát a vízbe, de van aki csak félénken ácsorog. A Balaton környékén ezen kívül Balatonföldváron és a Fonyódon találhatsz kutyás strandokat.

Boldogság Keszthelyen, a kutyás strandon (Fotó: Keszey Ágnes)

A folytatás itt érhető el.