Minden eddiginél több program volt a Kultkikötőben idén

Minden eddiginél több programmal és több helyszínen várta a közönséget idén a tizenegy éves Kultkikötő . Az elmúlt két hónap alatt több mint 200 esemény – zenés és prózai színházi előadások, könnyűzenei koncertek, kiállítások, borkóstolók, filmvetítések és családi programok színesítették a balatoni nyarat – tájékoztatták a hirbalaton.hu-t a program szervezői.

Az idei év különlegessége volt, hogy Balatonföldvár, Balatonboglár és Balatonfenyves mellett már Siófokon is látogathatták a családok a gyerekeknek szóló programokat – olvasható közleményükben. Balatonföldvár – ahogy az elmúlt tíz évben, úgy idén is – a szélesebb közöségréteget vonzó esti nagyszínpadi produkcóival várta az érdeklődőket, míg a balatonboglári színpad az intimebb hangvételű színházi előadásoké, a világ- és jazz-zenéé volt. A Kultkikötő Balatonfenyvesen továbbra is a családok birodalma maradt délelőtti gyerekeknek szóló programjaival, azonban idén már esti szórakoztató előadásoknak is örülhetett a közönség. Siófokon a picik és szüleik hamar belakták az új helyszínt, hétről hétre többen látogatták a bábelőadásokat és a gyerekeknek szóló interaktív zenés színházi játékokat. Így a mesés kikötő összesen négy városban várta a kicsiket.

A másik újdonság 2016-ban a saját produkciók, bemutatók és ősbemutatók sora volt.

Idén Balatonbogláron a Kultkikötőben megnyitott a KertMozi, a színpadon pedig helyet kapott a Babel Sound világzenei fesztivál számos programja is, csakúgy, mint az Összpróba Ifjúsági és Felnőtt Táborok műhelybemutatói. A színházi csemegék szerelmeseit a csütörtök esti kamaraelőadások várták. A színházi előadások szüneteiben balatoni helyi borászatok is bemutatkoztak, valamint kiállításokat is megtekinthetett a Kultkikötő közönsége.

A nyár a Madách Színház koncertszínházával, a Bepasiztunk című előadással zárult.

(18:00)