Megválna búcsú jellegétől a boglári szüreti fesztivál

Új elnevezése és új logója lesz a Balatonboglári Szüreti Fesztiválnak. Az üdülőrégió egyik legrégebbi, augusztus 17-20 között megrendezésre kerülő fesztiválján egyéb újításokat is terveznek, de az ingyenesség marad – értesült a hirbalaton.hu.

 

„A változás már valóban idén elindul, melynek részleteiről a szervezők hamarosan tájékoztatják a  közvéleményt” – nyilatkozta Mészáros Miklós polgármester a hirbalaton.hu-nak. Hozzátette: „A képviselő-testület a változásokkal egyetért, minőségibb, a mai kor követelményeinek jobban megfelelő rendezvény irányába mozdulunk el már idén augusztusban is. A fesztivál lassan amúgy is kinőné a Platán teret és környékét, az ott tervezett fejlesztéseink befejezése után (2019-ben, 2020-ban) pedig már semmiképpen sem lehet majd ugyanúgy használni a területet, mint eddig.”

Az augusztusi BB-rendezvény megújítása először egy hónapokkal ezelőtti balatonboglári fórumon vetődött föl, melyen a helyi és a távolabbról érkező kereskedők és borászok mondták el a véleményüket a rendezvény jövőjéről.

A fesztivál főszponzora a BB-utód Törley Kft., Balatonboglár városa a területet biztosítja, a lebonyolító pedig a Worksite Kft. Mészáros Miklós polgármester a fórumon azt mondta, egyetért a fejlesztés szükségszerűségével, de ennek határt szab a forráshiány. Megjegyezte, érdemes lenne arról is beszélni, hogy a helyi vállalkozók hogyan tudnának hozzájárulni a megoldáshoz.

Dr. Sziberth László önkormányzati képviselő szerint „mindenki egyetért abban, hogy a mostani búcsús jelleget el kellene hagyni, és inkább egy, a minőségi borfogyasztást megjelenítő, kulturáltabb lebonyolítású rendezvény irányába kellene elmozdulni”. Több vállalkozó az árusok „szűrését” szorgalmazta, mások a fesztivál fellépőit válogatták volna meg jobban. Néhányan a balatonfüredi borheteket hozták fel követendő példaként.

A város hamarosan beszámol arról, milyen változásokat terveznek rövid és hosszútávon.

 

Ami a programról tudható

Az idei Balatonboglári Szüreti Fesztivál programjáról azigazi.hu ennyit közöl:

„A fesztivál már 42. alkalommal kerül megrendezésre, amely továbbra is INGYENES!

Az idei évtől a fesztivál jelentősen megújul, mind a fellépőket, mind pedig a helyszíneket illetően.
– 2 színpad nagy koncertekkel
– BB Aréna a fiataloknak a Club Bastille-ban az ország neves dj-ivel
– BB Retró állomás, ahol megidézzük a 80-as évek Balatonját
– Filmvetítés, retro balatoni filmekkel délutánonként LED falon, popcornnal, vattacukorral
– Tűzijáték 08.19-én 22:00 órakor
– Lézer show 08.19-én 22:00 órakor
– Felvonulás 08.19-én 17:00 órakor
– Vizibicikli verseny BB nyereményekkel
– Főzőverseny a Konyhafőnök nyertesével Gáspár Beával
– Horgászverseny BB nyereményekkel
– Vidámpark, ahol az ország legbiztonságosabb vidámparki játékaira ülhetnek fel és bemutatkozik Európa legújabb dodgeme
– Borászatok
– Gasztroudvar
– BB Borudvar és Pezsgőudvar
– Kézműves vásár”