Megújult a Széchenyi strand Balatonfüreden (balatonfured.hu)

170 milliós európai uniós támogatásból, két ütemben modernizálták a Füred Kemping területén lévő, bárki által látogatható strandot. A fejlesztés révén minőségi szolgáltatásokat alakítottak ki a sportos és gyermekbarát strandon.

A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával 170 millió forintból újult meg a kemping területén lévő strand – írja a balatonfured.hu.  A fejlesztést az önkormányzat szoros együttműködésben hajtotta végre a település turisztikai vállalkozóival, szálláshely-adókkal és a helyi turisztikai egyesülettel.

Az elnyert támogatásból megtörtént a mederkotrás, a mederhomokozás, felújították és megemelték a partvédőművet, új burkolatot kapott a parti sétány, és hét új vízi lejárót helyeztek ki. A strand területén közlekedő utakat alakítottak ki, megújultak a zöldfelületek, és az öltözők. A fenntartható fejlődést szem előtt tartva új napkollektoros strandi zuhanyzókat telepítettek. A kisgyermekes családokat árnyékolt vízi játszópark, a már meglévő mini lídó, és további gyerekbarát szolgáltatások várják, emellett kibővítették a meglévő vízi csúszdát, és egy új, többfunkciós homokos sportpálya is létesült.

A kemping területén elhelyezkedő, bárki számára látogatható strand üzemeltetője továbbra is a Balatontourist Füred Club Camping Kft – áll a balatonfured.hu írásában.