Megújult a keszthelyi Vajda János Gimnázium (TV Keszthely)

Régóta tervezett felújítás vette kezdetét a nyáron a Vajda János Gimnáziumban. A részleges felújítás után átrendezett szertárak, tárlók és megújított tantermek várták a tanulókat szeptember 1-n. A gimnázium alsó szintjének festése és az infrastruktúra fejlesztése szerepel még a tervekben. Az igazgató abban bízik, hogy a közeljövőben azok is megvalósulhatnak.

“Esedékessé vált a belső tereinknek a frissítő festése és megújítása. Az egyik legsürgetőbb feladatunk volt az 1.és 2. szint folyosói felületeinek megújítása, hiszen itt kerültek elhelyezésre a korábbi évekből. ill. évtizedekből a tablónk amik most már nem fértek el, így aztán szükségszerűvé vált. S ekkor adódott az ötlet, hogy az egész tablórendszert átalakítsuk, gyakorlatilag leszedtük a régi tablókat. Sínrendszer került kialakításra és ebből indult el az ötlet. Ha már volt tabló sínrendszer akkor kellett hozzá festés, s ha már a folyosókat festettük, természetesen meg kellett újítani hozzá 1-2 tanterem festését is.”

– mondta el a TV Keszthelynek Varga Gábor a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Megújult az informatika terem. Új ,könnyen megközelíthető munkapadokat szereltek fel, és elkészült az diákok régi álma, az iskola rádió is amelyen keresztül a csengetést is üzemeltetik. A szertárakban is átszervezték az tárlókat és az oktatáshoz szükséges  eszközöket a természetismereti laboratóriumban helyezték el. A munka során a fizika szertárból számos érdekesség is előkerült a II.Világháború előtti időkből. amit 2021-ben a premonrei rend 900 éves évfordulójára állítanak ki az iskola folyosóin.

“Egészen konkrétan régi, kultúrtörténeti értékkel bíró oktatástechnikai eszközök kerültek elő. A legrégebbiek gyakorlatilag a gimnázium berendezésének évéből,1892-ből származnak. Találtunk hozzá egy nagyon szép leltárkönyvet is. Illetve a szertár folyamatos vezetését a különböző kortörténeti érdekes bejegyzésekkel. És természetesen nagyon komoly fizika, matematika oktatáshoz szemléltető eszközöket.”

– mondta el az iskola igazgatója.

A részleges felújítás a nyári karbantartás költségén túl a Vajda Öregdiákok Egyesületének és a  szülők támogatásával valósult meg. A távolabbi tervek között szerepel az infrastruktúra fejlesztése és az épület  alsó szintjének festése. Jelenleg is folyik a munka . A gimnázium udvarán a sportpálya felújítását végzik.