Megújulnak az utak Sümegen (veol.hu)

A város vezetése régóta szívügyének tekinti a 84-es főút feletti utcák felújítását, azokban a csapadékvíz elvezetésének megoldását. A 84-es főúton hamarosan kialakítandó körforgalom kivitelezési munkálatai októberben elkezdődhetnek. Az ez évi költségvetésben szerepel már egyebek mellett a Vadrózsa utca és a Karolina utca tervezési költsége is.

Sümegen folyamatosan készülnek az útburkolat-javítások, járdák, parkolók, kerékpárutak épülnek – nyilatkozta a veol.hu-nak Végh László polgármester.

Hamarosan befejeződik a Zöld város 2. projekt keretében készülő fejlesztés a Kompanik Zsófia utcában, ahol a beruházást a Belügyminisztériumtól nyert 15 millió forintos támogatás és a helyi önkormányzat több mint nyolcmillió forintos önrésze biztosította. Az összegből az utca teljes szélességében megújult, új burkolatot kapott az úttest a járdákkal együtt. Április közepére készül el a teljes beruházás.

A kórház utcájának és környékének fejlesztése elsősorban a város lakossága és a kistérségben élők számára fontos, és nekik biztosít modern városi környezetet. Ebbe a projektbe nem került bele, de hamarosan megépülhet a kerékpárút is a József Attila utcában. A beruházás a következő ciklus programtervei között szerepel, pályázati támogatás szükséges a hozzávetőlegesen egy kilométer hosszú szakasz megépítéséhez. A kerékpárút egyben járda is lesz, a belvárosi körforgalmat köti majd össze a Mogyorósdombbal.

Nemrégiben kezdődött a Ramassetter utca útburkolatának és járdáinak felújítása is, ami várhatóan áprilisra készül el. Ez a beruházás nemcsak lakossági, hanem turisztikai szempontból is nagy jelentőséggel bír. A városi utak és járdák kiépítése, felújítása folyamatos feladatot ad.