Megújul a Zamárdi Kertmozi (welovebalaton.hu)

Új fejezet kezdődik a Zamárdi Kertmozi életében: az új üzemeltető a filmvetítések mellett színházi és stand up előadásokat, gyerekkoncerteket is tervez a pünkösdkor induló szezonra.Kertmozi nélkül nincs balatoni nyár, és az egyik ideális helyszín a szabadtéri filmnézéshez a Zamárdi Kertmozi. A négyszáz férőhelyes, 5.1-es hangrendszerrel felszerelt mozi történetében új fejezet kezdődik – írja a welovebalaton.hu.

„Közel 30 éves üzemeltetés után vettük át a Gömöri családtól a stafétabotot, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani nekik azért, hogy megőrizték ezt a „kincset” a következő nemzedékeknek” – mondta a We Love Balatonnak Erdélyi Zsolt, a kertmozit üzemeltető cég vezetője.

A filmvetítéseken kívül a mozi szabadtéri színpadként is működik majd. Az üzemeltetők változatos programokkal készülnek a nyárra: lesznek színházi és gyerekeknek szóló előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, érkeznek stand up-előadók, és  improvizációs/szituációs színházi játékokra is beülhetünk.

A mozit felújítják, öltözőt alakítanak ki a fellépőknek, és épül egy büfé is, ahol a popcorn, hot-dog, nachos lesz kapható, és üdítővel, alkoholos italokkal is készülnek.

Az idei kertmoziszezon pünkösdkor indul Zamárdiban, a szezonnyitó és gyereknapi hétvégével, művész- és retró filmekkel, Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba estjével és néptánccal. Nyáron minden nap lesz valamilyen film, vagy előadás: a Rómeó és Júliát Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában láthatjuk, Nyertes Zsuzsa és Straub Dezső retró slágerekkel és kabarétréfákkal érkezik. Pokorny Lia, Kovács Patrícia, Ötvös András és Elek Ferenc humoros színházi improvizációjának segítségével merülhetünk bele a munkahelyi konfliktusok világába, de fellép Gryllus Vilmos és az Apacuka is.