Megújul a vonyarcvashegyi Községháza (zaol.hu)

Megtörténik az épület hőszigetelése, kicserélik a nyílászárókat s kis átalakítás is történik a tetőtéri részen – már javában folynak a Községháza felújítási munkálatai.

Az ügyfélfogadást nem befolyásolják a helyi Községháza felújítási munkálatai, melyek a közelmúltban kezdődtek el. Ennek előkészületeként pár hete a felső szinten található irattárat leköltöztették a földszinti tanácsterembe.

-A projekt lényege a nyílászárók cseréje, a külső hőszigetelés, a tetőhéjazat és hőszigetelésének cseréje. Megtörténik a fűtéskorszerűsítés, tehát a radiátoros rendszer kicserélése és egy új kazán megvásárlása is- sorolta Péter Károly polgármester. Ezeket pályázati támogatással valósítják meg, s közben olyan korszerűsítést is elvégeznek, melyet az önkormányzat finanszíroz.

-Önerőből az elektromos hálózat felújítása is megtörténik, hiszen elengedhetetlen a villamos rendszer cseréje – tette hozzá a településvezető.

A nyílászárókat már kicserélték, lebontották a tetőről a régi, hetvenes években felkerült palát, s elkészült már a hőszigetelés.

-A felső szinten egy kis átalakítás is történik az ablakoknál: a jelenlegi kiugró részek csapott, lapos tetejű szerkezetté alakulnak át- szólt a változásról Péter Károly.

A munkálatokat úgy ütemezték, hogy az Európa parlamenti választásokra a tanácsteremből vissza tudják költöztetni az ideiglenes ide helyezett irattárat, hiszen itt működik majd az egyik szavazókör. Az épület egyik részében működő gyógyszertár is hozzájárul a költségek egy részéhez. A felújítás összköltsége száz millió forint, ennek 60 százaléka pályázaton nyert támogatást, 40 százalékot az önkormányzat finanszíroz. Az épület teljes felújítása június végére fejeződik be – írja a zaol.hu.