Megújul a Probio telephelye Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Átépíti a Probio Zrt. balatonfüredi, Fürdő utcai telephelyét. A beruházás keretében teljesen felújítják a garázssort, az udvart pedig parkosítják. A 260 milliós fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken a terület zajártalma, hiszen az összes nagy gép tárolása az Aszófői úti ipari területre kerül majd át.

A garázssor új tetőt kap, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet és napelemeket is telepítenek a Probio Zrt balatonfüredi telephelyén – számolt be a balatonfured.hu.  A beruházás keretében egyebek mellett parkosítják a jelenlegi udvart, amely térkő burkolatot is kap. A felújított részlegben kapnak helyet majd a műhelyek és raktárak. A munkálatok már elkezdődtek, várhatóan jövő év februárra készül el a fejlesztés,  amelyhez 200 millió forint hitelt vesz fel a cég.

A vállalat minden tevékenysége egy helyre kerül, kulturált, modern környezetbe, így hatékonyabb lesz a működés – mondta el a Probio Zrt vezérigazgatója. Somogyi László hozzátette:  fontos szempont volt, hogy tehermentesítsék a telephely környékét, hiszen ez lakott terület. Ha elkészül a fejlesztés, a volt lerakó területén is, akkor a hulladékszállító nagy gépjárművek, a hókotrók az ipari területen állomásoznak majd, ezzel jóval csendesebbé válik a környék – fejtette ki.

Már zajlik a tervezés a telephely utcafrontjának átalakítására is. A rekonstrukció keretében a jelenlegi rossz állapotú műhelysort elbontanák, a helyére épülő házban kapna helyet az ügyfélszolgálat, az emeleten pedig szolgálati lakásokat alakítanának ki. Egy bio-massza fűtőmű létrehozását is tervezik, ahol főleg a zöldhulladék hasznosításából származó fűtőanyagot használnák fel. Az így előállított hőkapacitás az előzetes számítások szerint az uszoda és a sportcsarnok teljes fűtését biztosítaná – fogalmazott Somogyi László.