Megteltek a szálláshelyek, nagyot arat a belföldi turizmus a hosszú hétvégén (atv.hu)

Telt házas a belföldi szálláshelyek többsége a hosszú hétvége idejére – az atv.hu híradása szerint. A legtöbb szálloda extra programokkal várja a vendégeket, de mindenhol a legnagyobb figyelmet fordítják a járványügyi szabályokra. Az egyik szállásfoglaló portál szerint a legnépszerűbb úti cél a négy napos hétvégén Siófok, Balatonfüred és Hajdúszoboszló.

 

Nem volt könnyű foglalnia szállást annak a Balatonnál, aki nem gondolkozott előre. Nagy Miklós, a badacsonyi Bonvino igazgatója híradónknak úgy érzékeltette a forgalom mérték, hogy akár kétszer-háromszor annyi szobát is értékesíthetnének.

Zalakaroson már szinte csak a fürdőbe lehet bejutni ezekben a napokban, szállás már egyáltalán nincsen. Így van ez a MenDan Hotelben is, ahol gyakorlatilag az egész nyár ilyen volt – mondta el az ATV Híradónak Czimondor Nándor, igazgató.

De Siklóson is minden szálloda tele van, és Hajdúszoboszlón sincs már üres hely. A vendégek csaknem 80 százaléka magyar. Néhányan jöttek Szlovákiából és Lengyelországból azonban a piros jelzésű Ukrajnából idén elmaradtak a látogatók.

Sok vendég örül annak, hogy kinyitottak a szállodák és végre lehet élvezni a hosszú hétvégét is, és a híradónknak nyilatkozó Nagy Lajos is megerősítette: valóban elég jó a telítettség, legalábbis hallomásból ő is erről értesült a személyzettől.

A Tisza tónál is nagy a forgalom, a cölöpházaktól kezdve a hajószállásig minden tömve van. Szabóné Dull Mónika, a tiszaörvényi Szabics Kikötő recepciósa híradónknak arról beszélt, még most is sokan keresnek náluk szállást, de mint mondta, már májusban elkelt minden szabad hely a hosszú hétvégére.

Egerben sem lehet már leejteni egy gombostűt a városban, de már a környéken sem lehet szálláshoz jutni. Az egri Ködmön Hotelben is viszonylag hamar megteltek a szobák, ráadásul volt, aki holnapra keresett szállást, de már senkinek nem tudnak adni – mondta Orosz Ibolya, a szálloda vezetője híradónknak.