Alsóörsért kitüntetést kapott Kontrát Károly (veol.hu)

Kontrát Károly képviselőnek, miniszterhelyettesnek Alsóörsért kitüntetést adományozott a helyi képviselőtestület a település fejlődése érdekében végzett kimagasló, áldozatos munkája elismeréséért, amit Hebling Zsolt polgármester adott át a nyárbúcsúztató és vendégmarasztaló napok megnyitóján, a Sirály parkban. 

Kontrát Károly az elismerés átvétele után felidézte, néhány éve Alsóörsön úgy mondta, nagyon jók a község kilátásai. Örömmel szólt arról, hogy a fejlődésben közreműködhetett – tudósít a veol.hu.

A képviselő a kitüntető címet érintő kérdésre elmondta, megtisztelő számára, meglepésként érte, nagy örömmel vette át, és a bizalom jelének tartja. Úgy gondolja, az elmúlt tíz évben a község nagyon sokat fejlődött, ami az ittenieknek, a vezetésnek, illetve a kormányzattal való együttműködésnek köszönhető. Aláhúzta, az országnak olyan értékei vannak, amiket mindenkinek meg kell ismerni, legfontosabb természeti kincsünk a Balaton, ami reneszánszát éli, és ahová egyre többen érkeznek. Nemcsak a partra érdemes elmenni, hanem távolabbra is. A tónál a kiemelt kormányzati támogatás eredményei már látszanak, és egyre vonzóbb a térség. Az idei szezon később indult, de elképzelhető, hogy hasonló eredményeket lehet elérni, mint korábban, és a nyári szezon jelentősen kitolódik. Úgy fogalmazott, nagyon szereti a tavat, a családnak van a Balatonnál háza, amit mindig szívesen keresnek fel.