Mégsem lesz Siófokon műjégpálya, adventi vásár még lehet… (siofoki-hirek.hu)

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem lesz idén műjégpálya Siófokon, az adventi vásár megtartásában, ha nem marad fenn a héten kihirdetett vészhelyzet, még reménykednek – derül ki a polgármester tájékoztatásából, amiről a város honlapja számolt be.

Dr. Lengyel Róbert polgármester tájékoztatója:

Sokan kérdezik, a szerdán életbe lépő szigorítások fényében mi lesz a hajóállomási műjégpálya és a karácsonyi vásár sorsa. A városvezető arról tájékoztatott: a műjégpályát lemondja a város, a vásárt viszont még „nem engedte el”. A 30 napos veszélyhelyzet ideje alatt természetesen nem lehet szó róla, annak lejártakor, december 11-én azonban vissza lehet térni a kérdésre. Ha nem marad fenn a szerdától érvényes veszélyhelyzet, akkor a város nem gördít akadályt az elé, hogy egy kis karácsonyi/szilveszteri hangulat legyen Siófok főterén, természetesen korlátozott számú árusítóhellyel, a helyi vállalkozókat preferálva és minden járványügyi előírást betartatva. Amennyiben december 11-e után is meghosszabbítják a tiltó rendelkezéseket, úgy vásár sem lesz.

Friss koronavírus-hírek: a Pöttyös óvoda egy munkatársának tesztje is pozitív lett; közvetlen kontaktja nem volt, lévén egyedül, egy irodában, adminisztratív munkakörben dolgozott, majd pedig az első tünet észlelésekor otthon is maradt. A hatóság ez alkalommal nem rendelt el csoport-, avagy intézménybezárást. A kiliti Pillangóban pedig egy dajka produkált pozitívat; hatósági karanténosként már a múlt héten sem dolgozott, a fertőzöttsége viszont csak most derült ki. Egyelőre ezzel összefüggő korlátozásra az óvodában nem látott okot a hatóság.
A gondozási központ idősotthonában a korábbi 1 dolgozó után most további két pozitív eset is megjelent. Mindkettő az első dolgozó kontaktja volt. A családsegítő szolgálatnál is karanténba került egy pozitív tesztet produkáló munkatárs.

A város a karanténból visszatérőket saját költségén tesztelteti és csak negatív eredmény birtokában engedik vissza őket a munkahelyükre.