Megnyitott a veszprémi jégpálya (sielok.hu)

Október 27-én, az őszi szünet kezdetén megnyitotta kapuit a nagyközönség számára a jégpálya Veszprémben. A korcsolyaoktatás kiemelt szerepet kap a veszprémi jégpálya életében. (Nyitva tartás és további infók: https://www.jegpalyaveszprem.hu

A jeges képzést szakképzett oktatók vezetik. A gyerekek természetesen korcsolyát és sisakot is kapnak, hogy biztonságban legyenek. A Veszprémi Jéglovagok minden évben szerveznek korcsolyaoktatást a Veszprém megyei óvodásoknak és iskolásoknak a veszprémi jégpályán. Az OVI KORI program célja a jeges sport népszerűsítése mellett, a veszprémi hokicsapat utánpótlás nevelése. Miután a lurkók elsajátították a korcsolyázás alapjait, lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek a Veszprémi Jéglovagok hoki edzésein is. A szülők a gyermekük óvodájában és iskolájában tudnak jelentkezni.

Videó az oktatásról

Az OVI KORI programon kívül is várja a jégpálya a gyerekeket hétfőtől péntekig délelőttönként. Szükséges, hogy a pedagógusok előre bejelentsék a gyerekek sportolási igényét. November 17-től hétvégenként a nagyközönség számára is elindul a korcsolya oktatás, ahova szintén előjelentkezés szükséges. November 20-án folytatódik a „Gyere hokizni!” országos kampány, amelyhez csatlakozott a veszprémi jégpálya is, ezért minden kisgyereket szeretettel várnak.