Megmenekülhet a siófoki lómenhely központja, egy támogató nyerte az árverést (24.hu)

Bár befizették a 22 millió 325 ezer forintos árverési biztosítékot, mégse licitáltak a környék nagyágyúi a siófok-töreki lómenhely központjául szolgáló épületre, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) dobott piacra váratlanul november közepén – írja a 24.hu.

 

Az árverés kedd este zárult le, és a lómenhely egyik támogatója nyerte el 89,3 millió forintos kikiáltási áron a Balatonhoz közeli ingatlant. Két másik versenyző volt rajta kívül, akik talán a túl nagy felhajtás miatt álltak el az üzlettől.

A 24.hu szerint ennek oka, hogy miután megírták, hogy a lómenhelyet fenntartó alapítvány megkerülésével akarja az MNV értékesíteni azt az épületet, amit korábban az agrártárca nekik ajánlott fel az állatkínzás miatt elkobzott nagytestű állatok befogadásáért és gondozásáért cserébe, és eladásával ellehetetlenülhet a menhely működése, felháborodás tört ki.

Több mint tízezren írták alá az „El a kezekkel a lómenhely központjától!” felkiáltású petíciót, amit Barna Györgynek, a siófoki Plázs vezetőjének címeztek, mivel a környékbeliek szerint ő jelentkezhetett a licitre, és párhuzamosan ő nyújtotta be elővásárlási jogát a lómenhely legelőire..

A teljes cikk itt olvasható.