Megkezdődött a tárgyalás a tavaly Badacsonyban elkövetett gyilkosság ügyében (veol.hu)

Megkezdődött a halált okozó testi sértés bűntette, és más bűncselekményekkel vádolt, 29 és 34 éves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi ügyének előkészítő tárgyalása a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön.

A vádlottak tavaly megvertek egy 37 éves balatonfüredi férfit egy badacsonyi parkolóban, aki belehalt sérüléseibe. A vádlottak szabadlábon védekezhetnek. A veol.hu kérdéseire sem a vádlottak, sem ügyvédeik nem kívántak válaszolni.

2018. szeptember 8-án hajnali fél kettőkor Badacsonyban, az Egry sétány és a Park utca kereszteződésénél levő parkolóban két, harmincas korosztályt képviselő társaság tagjai között szóváltás alakult ki, majd dulakodni kezdtek, miközben egy férfi életét vesztette. Korábbi helyszíni információk szerint egy badacsonyi parkolóban, a szüreti rendezvényen szórakoztak a fiatalok. Oda, egy behajtani tilos táblánál akart bemenni két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi BMW-vel, mire a társaság arra kérte őket, ne hajtsanak be. A két férfi erre dühös lett, köztük és a társaság között vita, majd dulakodás alakult ki, miután egy 37 éves balatonfüredi férfi a helyszínen meghalt. Az illető újraélesztését egy férfi megkezdte, amit a mentősök folytattak, de sajnos nem tudták megmenteni a fiatalember életét.

 A bíró november 12-re tűzte ki a tárgyalást az ügyben – tudósít a veol.hu.