Megjelent a luxus a Balatonnál (Info Rádió)

A balatoni új építésű lakások 900 ezer és 1 millió forintos négyzetméteráron kelnek el. Az Info Rádiónak nyilatkozó ingatlanpiaci szereplő szerint szerint a dinamikus növekedés részben az új beruházások sokasága miatt van, társasházakat építenek vállalkozók, akik korábban vízparti területeket szereztek. De mivel a vízparti, megfelelő minőségű ingatlanok már elfogytak, a tótól 2-3 kilométerre is megjelentek befektetési célú vásárlók.

A déli parton a vízválasztónak számító vasútvonalon túl 20-30 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, ami a megye többi részéhez viszonyítva még mindig kiemelkedően drága, főként Somogy megyében – fogalmazott az Info Rádiónak Mester Nándor, a Portfolio vezető ingatlanpiaci elemzője. Hozzátette: az északi part is egyre inkább drágul. A rekordot már Balatonfüred viszi, ahol 1 millió forint fölötti négyzetméterár a jellemző az új lakásoknál.

A szakértő szerint a beruházók az egész piacot eltolták a luxus kategóriába, ami nem pusztán annyit jelent, hogy az új lakások berendezése ilyen elvárásoknak felel meg, hanem azt is, hogy kevesebb lakást építenek: 6-10 lakásból álló komplexumok épülnek nagy kerttel. A szakértő kiemelte: megjelent néhány villaberuházás is, és jachtkikötők épülnek, főleg az északi parton, vagyis ez a fajta top luxus megtalálta a helyét a Balatonnál, és itt szinte mindent ki is fizetnek a vevők. Számukra az a fontos, hogy az elszigeteltség és a nyugalom meglegyen – olvasható az Info Rádió oldalán.