Megjelent a 2019-es Balatoni Gasztrotérkép

Izgalmas új helyekkel és a megszokott „régi motorosokkal” indítja a szezont a Balatoni Gasztrotérkép csapata. Az idei, szerdán bemutatott térképen a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is található, például mexikói food truck, specialty kávé, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl. Új fejlesztésekkel frissült a Balatoni Gasztrotérkép applikáció is, mostantól egy kattintással megörökíthetők a nyár legszebb pillanatai az alkalmazáson keresztül, játékos balatonos stickerekkel ellátva, és lesznek friss gasztrohírek, programajánlók.

 120 ezer példányban, összesen 67 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány. A Gasztrotérképet továbbra is használhatjuk digitális formában is, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhető, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok, sőt a késztők idén izgalmas frissítésekkel is jelentkeznek.

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel: külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek. A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus keze munkáját dicséri.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztroiránytűvé. Az idei a hatodik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és két egész balatonos kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a Gasztrotérképen szereplő 67 partnernél is.

Weboldal:www.gasztroterkepek.hu

Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep

Instagram: @balatonigasztroterkep

Használd a #balatonigasztrotérkép hashtaget!