Még mindig sok a szabálytalankodó kamionos

Két nap alatt 62 kamionost kapcsoltak le az M7-esen szabálytalan előzés és a követési távolság be nem tartása miatt. 59 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, három külföldi sofőrt előállítottak- közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság november 22-én és 23-án hajtott végre összehangolt helyszíni ellenőrzéseket az M7-es autópálya Somogy megyei szakszán, munkájukba besegítettek a Zala, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult.

A rendőrség nyomatékosan figyelmezteti a járművezetőket, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.  Előzési tilalom esetén ezeknek a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!