Második helyezést ért el a nagyvázsonyi fotós az országos pályázaton (veol.hu)

A nagyvázsonyi Mesterházi József Játék a havon című fotójával második helyezést ért el a Napnyugtától napkeltéig kategóriában a 27. “Az év természetfotósa” országos pályázaton. A rangos megmérettetésre 15 kategóriában 57 természetfotóstól érkeztek be remek alkotások.

A Napnyugtától napkeltéig kategóriában díjazott, Nagyvázsonyban élő Mesterházi József több nemzedékre visszamenő vadászcsaládba született Ajkán. Édesapja – akinek sokat köszönhet és aki elindította ezen a pályán – a Kab-hegyen volt fővadász. József Sopronban végezte el az erdészeti technikumot, és azóta a Bakonyerdő Zrt. kerületvezető erdésze.

– Szakmámnak köszönhetően olyan ritka és csodálatos természeti jelenségeknek lehetek a részese, ami másoknak elképzelhetetlen. Fotótechnikailag a konzervatív, hagyományos módon készült felvételeket szeretem. Nem manipulálom és nem megyek a dolgok elébe. Elsősorban a természetességet, sőt kizárólag az ellesett pillanatokat próbálom megörökíteni. Van, amikor videózom is. Egyik kedvenc fotómon egy szarvasbika görget maga előtt egy több száz kilós szalmabálát, ezt több millióan nézték meg Facebook-oldalamon, ahol rendszeresen közlök képeket – árulta el magáról a díjazott, aki fotóinak nagy részét a Bakonyban készíti, de sokat jár a Dabosi erdőbe, Zircre, a Balatonhoz, a Kis-Balatonhoz és a Fekete-hegyre is.

A díjat nyert fotó a veol.hu oldalon látható.