Máris népszerű a hét elemből álló új sportpark Csopakon (veol.hu)

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret nyert a szabadidős sportban a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok használata. A település mindig is odafigyelt a sport és egészség támogatására.

Tavaly decembertől Csopak lakosságának, nyaralótulajdonosainak és a községet szerető embereknek újabb sportpark épült. A Balaton-parti sétányok két végén, a már meglévő fitneszparkok mellett, a faluközpontban, közvetlenül a sportpálya mellett is lehetőség nyílik a kültéri edzésekre. A sportpark ingyenesen, bárki számára saját felelősségre igénybe vehető.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti szabadidős-egészség sportparkprogram keretében – az önkormányzatot támogatásban részesítette – tudta meg a veol.hu Ambrus Tibor csopaki polgármestertől.

A támogatásnak köszönhetően egy úgynevezett B típusú sportpark kialakítása vált lehetővé, 70 négyzetméter alapterületen, mely hét elemből áll, és nagyon népszerű a lakosság körében. Tolódzkodásra, húzódz­kodásra, has- és hátizom-erősítő és fekvőtámasz-­gya­korlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas eszközökből áll a sportpark. A programban részt vevő önkormányzatok nem pénzbeli juttatást kaptak, hanem új támogatási formaként a megítélt sportpark kialakítását vállalta a helyszínen a támogató.