Margittai Adrien hatvan alkotása látható Balatonfűzfőn (veol.hu)

Érzelmek, hangulatok, technikák címmel nyílt kiállítás a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtárban a napokban.

Margittai Adrien érdi alkotó mintegy hatvan alkotását állította ki. A tárlaton grafikák, pasztellképek, olajfestmények és akvarellek is láthatók. A kiállítást műfaji sokszínűség jellemzi: figuratív és nonfiguratív alkotások egyaránt láthatók, a tájképek mellett csend­életek és portrék, valamint Matisse-festmény másolata is helyet kapott az anyagban, amelyet a művész válogatott.

Margittai Adrien kérdésünkre elmondta, gyerekkorától készít alkotásokat. Kezdetben autodidakta módon, később tanfolyamokon képezte magát, néhány éve pedig egy művészeti iskolában szerzett festődiplomát. Hozzátette, kezdetben főként grafikákat készített, idővel egyre több színes képet kezdett festeni. Kiemelte, azon dolgozik, hogy saját képi világot alakítson ki. Úgy vélte, egy alkotó akkor lehet igazán sikeres, ha elsősorban a saját mércéjének kíván megfelelni.

Korábban több csoportos kiállításon voltak láthatók a művei, emellett Érden, Ercsiben és Százhalombattán mutatkozott be önálló tárlattal, Veszprém megyében először állított ki – írja a veol.hu.

A tárlatot Cseh Kornélné Éva, a Százhalombattai Barátság Kulturális Központ nyugalmazott igazgatóhelyettese nyitotta meg, közreműködött Hajas Szilárd fuvolaművész. A kiállítás 2019. január negyedikéig látható.