Már építik a Balaton Sound-ot Zamárdiban (sonline.hu)

A Heineken Balaton Sound építési munkálatai már hétfőn reggel megkezdődtek, a kempingekbe július 2-án, 14:00-tól lehet beköltözni. Maga a fesztivál július 3-tól 6-ig tart, a bontási munkálatok pedig július 12-én fejeződnek be.

Fontos tudni, hogy a Bácskai utca, a Szent István út és a Keszeg utca környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani. A lezárt területre való bejutás csak behajtási engedéllyel lehetséges. Mindenki vegye figyelembe a kihelyezett KRESZ-táblákat, és legyünk türelemmel. A Szent István út egyirányúvá válik a Hársfa utcától Szántód irányába a rév kijáratig, és a Volánbusz járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon július 2. és 7. között – írja a sonline.hu.

A Panoráma és Kiss Ernő utcák – lezáráson belüli szakaszán – a fesztivál napjain 15:00-tól 06:00-ig tilos a gépkocsi közlekedés. Ez alatt csak a fesztivált kiszolgáló járművek közlekedhetnek.

A szabadstrand parti sávja szabadon látogatható az építés alatt június 30-ig. A Margó Ede sétány és az odavezető utak nyitottak, bár kisebb munkálatok ott is előfordulhatnak. A parti sáv nyitása a fesztivál végét követő 3-4 napon belül várható.

A Kecskeméti utca végén idén nem lesz kemping, a fesztiválterület keleti határa a Kecskeméti utca végi lejáró. A Harcsa-Keszeg utcák közötti kemping előtt idén is végig nyitva lesz a Margó Ede sétány.

A területen munkavégzés az építés-bontás időszakában 08:00-20:00 között zajlik. Július 1-től a fesztivál nyitásáig éjszakai műszakban, és reggel is folynak munkálatok, a tájékoztatás szerint igyekezve a lehető legkevésbé zavarni a környéken élők nyugalmát.

A területen lévő ingatlanok tulajdonosainak és az itt dolgozóknak ebben az időszakban lakossági behajtási engedélyre lesz szükségük. Az engedélyek a Szent István út déli oldalán lévő parkolóban, a Harcsa utcával szemben elhelyezett konténerben lehet majd átvenni. A jogosultságokat Zamárdi Város Önkormányzata állapítja meg.