Magyar Vitorlás Szövetség: téli előadások

Január 22-én kedden indul a Magyar Vitorlás Szövetség összesen öt előadásból álló szakmai sorozata Budapesten. Az előadásokon versenyzői, bírói, technikai és széltaktikai szempontok szerint elemzik szakemberek a versenyvitorlázást, valamint a Balatonra jellemző időjárást és szélviszonyokat is meg lehet ismerni közelebbről.

  A január 22-én sorra kerülő első előadáson Böröcz Bence „Versenybírói döntéshelyzetek” című interaktív előadásában többek között a következő hasonló kérdésekre ad választ:

  • Mi a versenybírók feladata egy vitorlásversenyen?
  • Hogyan működnek a versenyszabályok egy tárgyaláson?
  • Hogyan befolyásolja egy versenyző stratégiáját egy megnyert óvás?

Az előadás alatt a résztvevők maguk is hoznak döntéseket megtörtént esetekben. A döntéshelyzeteket a 2018 augusztusában, a dániai Aarhusban megrendezett Hempel Sailing World Championships, a világ negyedik leglátogatottabb sporteseményének válogatott tárgyalásai adják, így az érdeklődők megtapasztalhatják, milyen kihívás világbajnoki címek és olimpiai kvóták sorsáról határozni.
Február 12-én „A sikeres versenyzéshez vezető út” címmel tart előadást Brencsán Dávid, Hodács Attila, Sigmond András edzők és Holczhauser András MVSz-főtitkár.
Február 26-án Horváth Ákos, Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetője a Balatonra jellemző időjárásról és szélviszonyokról ad részletes tájékoztatást.
Március 5-én „Vitorlakészítés és rigging praktikus tanácsok”  címmel Kelemen Tamás vitorlatervező (Berecz Zsombor edzője) és Pécsváradi Ákos (MVSz Technikai bizottság elnöke) rigging és vitorlajavító szakember mutatja be a vitorlakészítés folyamatát és ad praktikus tanácsokat.
Március 19-én lesz a sorozat utolsó felvonása, amikor Érdi Mári, az Év női vitorlázója, a 2020-as tokiói olimpia résztvevőjeként elárulja, „Mitől lesz valaki jó vitorlázó?“. Előadásában a felkészüléséről, versenyek előtti trükkökről és a versenyeken alkalmazott taktikákról is beszámol.
Az előadásokat kéthetente keddenként délután 6-tól este 8-ig rendezik meg a Magyar Sportok Háza első emeleti konferenciatermében (Budapest 1146, Istvánmezei út 1.).
Az előadások látogatásához regisztrálni kell!
Regisztrálni az előadások Facebook eseménye alatt vagy az alábbi cikkben található linkeken lehet: http://www.hunsail.hu/hirek/mindent-a-versenyvitorlazasrol-szakmai-eloadassorozatot-indit-az-mvsz-2