Magyar rohamra várnak a balatoni kempingek (blikk.hu)

A Balaton lehet a nyertese a koronavírus-járványnak, ha a máskor külföldön nyaraló honfitársaink idén itthon pihennek. Legalábbis ezt jósolták turisztikai szakértők hetekkel ezelőtt.  Már július van, de egyelőre a balatoni kempingek úgy festenek, mint máskor a május-júniusi előszezonban – írja a blikk.hu.

Azt, hogy a rendkívül rossz júniusi időjárás vagy a koronavírus-pánik miatt kevés a vendég, nem tudni. A külföldi törzsvendégek szinte teljesen hiányoznak. A régi kempingesek állítják, a német és a holland lakóbuszos turistákat nem érdekli az időjárás, a medárdi esők nem tartották volna otthon őket, a járvány viszont úgy tűnik, igen.

Sajnos még mindig mondják le a külföldi foglalásokat. Abban bízunk, hogy a magyar vendégek viszont újra felfedezik a kempingezést. Akik 20-30 éve sátraztak legutóbb, azokat biztosan nagy meglepetés éri, olyan sok a változás. Mindenkinek tudunk biztosítani áramot és vizet is. Koronavírus szempontjából pedig nem nagyon van most biztonságosabb nyaralóhely a kempingeknél – állítja Kisgyörgy Borbála, a Magyar Kempingszövetség elnöke. A kempingekben ugyanis nincsenek zárt terek, folyosók, mint a szállodákban, minden sátrazónak, lakókocsisnak saját parcellája van, az apartmanházaknak pedig terasza, és a közösségi épületeket az eddigiekhez képest is gyakrabban takarítják. És minden fontos ponton ott vannak a kézfertőtlenítők.

Keresik is a vendégek, ez látja Jánny Georgina, a Balatonfüredi Kemping és Üdülőfalu vezetője. Csak az intézmény területén lévő élelmiszerboltban kell maszkot viselniük a nyaralóknak.

A napozóágyakat egymástól biztonságos távolságban állítottuk fel. Van egy medencénk is, abban csak meghatározott létszámban lehet egyszerre fürdeni, de egyébként minden változatlan. A vendégek is természetesen viselkednek, próbálják maguk mögött tudni az elmúlt nehéz időszakot – mondta Jánny Georgina.

A teljes cikk itt elolvasható.