Július 15-ig lehet nevezni a Virágos balkonok, virágos kertek versenyre (turizmus.com)

Július 15-ig lehet benevezni a „Virágos balkonok, virágos kertek” versenybe a saját kertekről és balkonokról készült fényképekkel a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny honlapján. Idén „Bálint gazda emlékdíjat” is odaítélnek Magyarország kertésze tiszteletére.


A hosszabbítást az indokolja, hogy bár ezres nagyságrendben érkeztek és érkeznek folyamatosan a pályázatok, sokan jelezték a szervezők felé azt is, hogy a szeszélyes időjárás miatt idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő verseny tehát még két hétig, július 15-ig várja azokat az erkélyekről és előkertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket.

Kategóriánként az első három legvirágosabb balkont és előkertet, valamint hét-hét további pályázatot díjaznak majd értékes kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.

További részletek itt találhatók.