Macaronmanufaktúra Balatonfüreden (diningguide.hu)

Balaton? Macaron. Egy szokatlan műfaj a balatoni vendéglátásban: a Chez Dodo Macaronmanufaktúra július 23-án nyit Balatonfüreden – írja a diningguide.hu.

Ahogyan az várható volt, budapesti belvárosi helyek sora jelenik meg nyári kitelepülésekkel a Balatonon. Bár a július második felében már levonható tapasztalatok szerint több vendégre és nagyobb boomra számítottak a vendéglátósok az idei szezonban, több remek étterem és streetfoodos is bizalmat szavazott a Balaton-partnak.

Gerendai Károlyék Szigligeten jelentek meg olyan pesti étterembrandekkel, mint a Michelin-csillagos Costes, a nápolyiban utazó Digó Pizza (akik Balatonakarattyán egy másik kitelepüléssel is megnyitottak), a Nudli Tésztakantin, illetve Nemrossz néven Rácz Jenő kínál kacsára hangolt street foodot az ételudvarban.

Idén már másodszorra érkezik a Laurel Budapest csapata a Balatonra, akik akár hosszabb távon is látnak fantáziát a Csopaki Restiben. Ezt úgy értsünk, ahogyan hangzik: a csopaki vasútállomástól néhány lépésre BBQ-znak nem középiskolás fokon.

A tihanyi Stég8237-en az újlipótvárosi Babka mutatja meg a balatoni oldalát, a pandémia miatt sajnos huzamosabb ideje zárvatartó, VII. kerületi M. Étterem pedig a Balatontól 5 kilométerre, a Tapolcai-medence déli részén található festői településen, Nemesgulácson vendégeskedik – saját nyaralójában, ahová a gourmet élményekre vágyókat is megvendégelik pontosan olyan otthonos miliőben, mint eleddig a Kertész utcai éttermükben.

Balatonmacaron

Új színfoltnak ígérkezik a balatoni vendéglátásban a Chez Dodo Macaronmanufaktúra. Szalai Dóri megálmodta, a művészetét kitanulta, cukrászdáját elindította a Bazilika mellett, hat és fél év nyitvatartás után pedig Balatonfüreden vendégeskedik. Nem is akárhol, a tavalyi év étteremmeglepetésének számító Mór24 portájánál keressük őket. A “small plate” koncepciójú étterem neve a lokációra utal, a Jókai Mór utca 24. alatt működnek.

A Chez Dodóval kétségtelenül nem egy újabb fagylaltossal, kürtőskalácsossal (vagy jégkrémládával) gazdagodik a Balaton – egyik – fővárosa. Végülis miért is ne: a macaron könnyed, nyárias, légies pasztell boldogság… És egy biztos pont, ha minőségi édességre vágynánk Füreden – írja a diningguide.hu.