Letartóztattak egy idős ember ingatlanait elcsaló férfit (mti.hu)

Letartóztattak egy férfit, aki egy balatoni és egy budai ingatlant csalt ki egy idős embertől és a nyugdíját is rendszeresen elvette – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint a 49 éves, büntetett előéletű gyanúsított két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki a férfitól, akit 2018-ban ismert meg.

2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek, amelyben a férfi vállalta, hogy az ingatlanokért cserébe élete végéig gondoskodik az idős emberről. A kihasznált férfi nem tudta, hogy a terhelt nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt és az eltartáshoz szükséges jövedelemmel nem rendelkezett.

A gyanúsított enyingi otthonában helyezte el az idős embert, kezeltetéséről nem gondoskodott. Az idős férfi négy hónappal az eltartási szerződés megkötése után az enyingi ingatlanban elesett, majd a kórházba szállítását követően néhány hónap múlva meghalt.

Az elkövetőt, aki az idős férfi balatoni ingatlanát már korábban értékesítette, május 9-énőrizetbe vették, a budai ingatlant pedig zár alá vették. A férfi letartóztatása ellen védője fellebbezést jelentett be.