„Lecsókirályt” választottak Balatonkenesén (veol.hu)

Szombaton rendezték meg a 18. Országos Lecsófesztivált a balatonkenesei Széchenyi parkban. Húsz csapat állt fel idén, hogy elnyerjék a legjobb lecsó és a „lecsókirály” titulust.


Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Országos Lecsófesztivált Balatonkenesén.. Tóth-Renczes Katalin, a Balatonkenesei Művelődési Ház és Könyvtár rendezvényszervezője a Napló kérdésére elmondta, a szervezők nagy örömére rengeteg helyi intézmény és szervezet alakított idén csapatokat, emellett viszont természetesen nyaralóközösségek és az ország távolabbi pontjáról érkezők is megtalálhatók voltak a versenyzők között.

A megnyitón Jurcsó János polgármester kiemelte, a lecsófesztivál nemcsak hagyomány, de képes minden évben megújulni, újabb barátságokkal és jó emlékekkel lesznek gazdagabbak a résztvevők, amelyek Balatonkeneséhez kötődnek majd.

A zsűriben a korábbi évekhez hasonlóan idén is Kocsis Bálint mesterszakács foglalt helyet zsűrielnökként, valamint Gyenge Katalin, a Katica pékség ügyvezetője és a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ delegáltja, Grenyovszky Károly alkották a zsűrit. A harmadik helyen a Szilvamagos csapat végzett, akik kaliforniai paprikába töltött lecsót készítettek. Második helyen végzett a Zsolti és a barbik nevet viselő csapat, akik hagyományos lecsót készítettek modern elemekkel, mint a szalonnachips és a kolbászmorzsa. A Lecs-go csapata pedig címvédőként hagyhatta el a helyszínt, hiszen idén is megnyerték a fődíjat. A csapat főszakácsa, Tóth Zoltán címvédő lecsókirály ételének az „Erdő kincsei” nevet adta, volt benne rókagomba és vargánya, fűszerezésében borókabogyót, kakukkfüvet és medvehagymát is használtak.

A teljes cikk itt elolvasható.