Kutyabarát térképet készítenek a Balaton környékéről (welovebalaton.hu)

A Kutyabarát.hu lassan öt éve segít a kutyatartóknak, hogy megtalálják a helyeket, ahol szívesen fogadják őket négylábú társukkal együtt. Idén májusban egy kutyabarát Balaton-térképet akarnak létrehozni, a tó környékén található szállásokkal, vendéglátóhelyekkel és turisztikai attrakciókkal. Április 30-ig várják a kutyakedvelő szállások és vendéglátóhelyek jelentkezését.

 

A Kutyabarát Balaton Élménykalauzból 20 ezer nyomtatott példány készül, amelyeket magazinokban, balatoni turisztikai irodákban, budapesti partnereknél és persze a térképen szereplő helyeken terjesztenek majd. Szállások, éttermek, kávézók, cukrászdák, borászatok, strandok, múzeumok, kirándulóhelyek, állatorvosok, chip-leolvasó helyek – bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez.

A nyomtatott térképre azok kerülhetnek fel, akik április 30-ig regisztrálnak, majd befizetik a tagsági díjat. A Balaton Élménykalauz weboldalához a határidő lejárta után is lehet csatlakozni bizonyos összegért. Az oldalon egy online térképen kívül a partnerek részletes leírásai, programajánlók és számos hasznos információ szerepel majd.

A csatlakozás után a partnerek kiragasztják a kutyabarát matricát, és fogadják a kutyás gazdikat. Nincs más teendőjük, ugyanis az állatok beengedését nem korlátozza semmilyen jogszabály, az előtte is meglévő higiéniai előírások érvényesek. Attól sem kell tartaniuk, hogy a négylábú vendégek bajt okoznának. A felelős gazdikkal érkező kutyák a legtöbb esetben jól szocializáltak.