Különleges színházi előadások Földváron és Badacsonyban

Novemberben Balatonföldváron felteszik Janikovszky Éva vidám lemezgyűjteményét. Badacsonytomajban pedig Kalocsai Zsuzsa vendégeskedik kiegészülve az Orfeum Vándorszínpad szólistáival és tánckarával, hogy örökzöld slágerekkel népszerűsítsék tovább az operett műfaját. Balatonbogláron pedig új helyszínen folytatódik a Kultkikötő Filmklub 5. évada.

A Lemez két oldala címmel úgynevezett képzeletszínházi előadással várják a felnőtteknek Balatonföldváron, a Bajor Gizi Művelődési Házban november 26-án. A Kultkikötő előadása elején egy rövid riport-dokumentumfilm kerül vetítésre Janikovszky Éva életművéről, a népszerű írónő munkásságáról, majd ezt követően kezdődik a vidám képzeletszínházi előadás egy felvonásban, melyben értő interpretálásban hallhatjuk a szerző legismertebb felnőtteknek szóló írásait.

November 22-én Badacsonytomajban Operett gálaestre várják az érdeklődőket Kalocsai Zsuzsa primadonnával, valamint az Orfeum Vándorszínpad énekes szólistáival és tánckarával. Az Orfeum Vándorszínpad gálaműsorában a legnépszerűbb operett slágerek hangzanak el Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, Fényes Szabolcs, Ábrahám Pál, Zerkovitz Béla, Szirmai Albert és Huszka Jenő szerzeményeiből. Az énekes szólisták bámulatos produkciója mellett az előadás a Pesti Vigadót idéző látványvilággal is elvarázsolja az operett-rajongók szívét. A társulat az elmúlt években megszámlálhatatlan vendégelőadás alkalmával a hazai porondokon kívül külföldön is méltán elismerté vált.