Siófok polgármestere szerint hangulatkeltés folyik a Galerius fürdő bezárása kapcsán

Amint arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt, műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt bezárt Siófok Galerius fürdője és az üzemeltető szerint előreláthatóan legalább egy évig tart a felújítása. Az elmúlt napokban a fürdőről online felületeken megjelent megnyilvánulások kapcsán Siófok polgármestere közleményt adott ki,  melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott.

 

Lengyel Róbert közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

“Siófok vezetése elkötelezett az iránt, hogy a város ne csak nyári úti célként funkcionáljon, hanem egész évben biztosítson kikapcsolódási lehetőséget az itt lakók és ide érkező turisták számára. E célból fontosnak tartjuk, hogy a 2006-ban épített Galerius Fürdő megfelelő színvonalú üzemeltetését biztosítsuk. Ennek érdekében készíttettünk szakértői véleményt, amely sajnos a fürdő állapotát olyannak ítélte, hogy az jelenleg nem alkalmas vendégek fogadására, mivel a biztonságos üzemeltetés feltételei nem adottak.

Sajnálattal szembesültem online felületeken olyan hangulatkeltő megnyilvánulásokkal, amelyek arról szólnak, miszerint a fürdő épülete ledózerolásra kerül, majd helyére társasházak kerülnek.

Ezeket a hangulatkeltő híreszteléseket a leghatározottabban visszautasítom.

A városvezetés célja, hogy a szakértői vélemény kiértékelését követően megtaláljuk a legjobb megoldást arra, hogy a Galerius Fürdőt minél előbb újra a közönség rendelkezésére bocsáthassuk, hogy minél több gyermek tanulhasson meg úszni, az egyéni és családos vendégeknek pedig tartalmas kikapcsolódásban lehessen részük és újabb pótolhatatlan élményekkel gazdagodjanak városunkban.

dr. Lengyel Róbert

Siófok város polgármester”