ELMARAD – Kóstold Körbe: jótékonysági ebéd a balatonfüredi parton (Frissített)

FRISS: A Balatoni Kör közleményt tett ki a közösségi oldalára csütörtök este, amiben az áll, hogy a járványhelyzet miatt elhalasztják a rendezvényt a húsvét előtti hétre.
A tervek szerint a Balatoni Kör népszerű őszi-téli rendezvénysorozata, a Kóstold Körbe Bor és Gasztrofeszt advent harmadik hétvégéjén, december 11-12. között (szombaton és vasárnap) érkezett volna a balatonfüredi Vitorlás térre. Több mint 25 balatoni étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőzde kínálta volna a finomságait, fűtött sátorban várva a vendégeket. A kétnapos eseményen jótékonysági pezsgős brunch-ot is rendeztek volna, amelynek teljes bevételét a veszprémi családsegítő központnak ajánlják fel – írta a balatonfured.hu a korábbi hírében.

 

A Balatoni Kör közleménye:

❗️KÖZLEMÉNY❗️
Kedves Vendégeink!
A kialakult járványügyi helyzet miatt, nagyon szomorú szívvel, de el kell, hogy halasszuk a Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt december 11-12-i, balatonfüredi rendezvényét!
Nagyon sokat dolgoztunk, hogy valami igazán különlegeset alkossunk így együtt, Balatoni Körben, de ebben a helyzetben -véleményünk szerint- a halasztás a felelős döntés!
Terveink szerint a balatonfüredi rendezvényünket április 9-10-én, a Húsvét előtti héten tartjuk meg!
További, téli rendezvényeinkről is hamarosan tájékoztatunk Titeket, a hírek, a járványügyi helyzet alakulásának megfelelően.
Boldog Ünnepeket kívánunk szeretettel💕,
a Balatoni Kör csapata
A korábbi hír (ez lett volna):

A jótékonysági ebédre összesen 100 adag hideg- és meleg étellel készülnek a balatoni éttermek séfjei vasárnap délelőtt, a borászok pedig több száz pohár pezsgővel. A bevételből a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményt támogatják. A szervezők várják azokat a vendégeket, akik advent harmadik vasárnapján, a város egyik legszebb helyszínén fogyasztanának el egy késői pezsgős reggelit vagy korai ebédet, a Balaton kiváló éttermesei és borászai társaságában.

A jótékonysági brunchra száz vendéget várnak, a részvétel regisztrációhoz kötött – tájékoztatott Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke.

Az ételeket együtt készítik a Tölgyes Kúria, a Káli Gourmet, a John’s Pub és a Kalóz Strandbisztró séfjei, a Villa Delikát, a Sparhelt Bisztró, a Lavender Terasz, az Egy Csipet Nádas és a Hotel Bonvino pedig rájuk jellemző gourmet tálakat ajánlottak fel.

A jótékonysági brunch december 12-én, vasárnap 10-12 óra között lesz. Ára: 5000 Ft/fő. Regisztrálni a kostoldkorbe@gmail.com címen lehet.

A Balatoni Kör egyesület a legnagyobb szakmai szervezet, amely a minőségi balatoni vendéglátóhelyeket és borászatokat fogja össze. A ’Kóstold Körbe!’ gasztrofesztivállal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy szeptembertől a balatoni turizmus nem áll meg, csak átalakul. Az egyesület csaknem ötven tagja elkötelezett az egész éves balatoni vendéglátás koncepciója mellett.

Nyitvatartás: december 11-én: 12-21 óráig, december 12-én: 10-17 óráig.

A belépés ingyenes. A részletes program itt látható.

Az eseményen jelen lévő éttermek:

Egy Csipet Nádas
Hableány
Hotel Bonvino Wine & Spa
John’s Pub and Restaurant (Creative Kitchen)
Kalóz Strandbisztró
Káli Gourmet Bistro & Delicatesse
Lavender Terasz
Tölgyes Kúria
Villa Delikát
Sparhelt Bisztró

BORÁSZATOK:
Bujdosó Szőlőbirtok
Dobosi Pincészet
Fürjes Borászat
Garamvári Szőlőbirtok
Gyukli Pince
Istvándy Birtok és Borműhely
Kemendy Tradícionális Pezsgőműhely
Laposa Birtok
Martinus Birtok
Pálffy- Köveskál
Skrabski Pince
Söptei Pincészet
Szabó és Fia Borpince

Itt lesz még a Fenegyerek pálinka, a Helka Sörfőzde, a Mónisüti cukrászda és a Fürjes Udvarház.