Koronavírus: fertőtlenítik Balatonfüredet (balatonfured.hu)

Az önkormányzat megbízásából, a buszmegállók után megkezdték a város forgalmasabb közterületeinek a fertőtlenítését. A reformkori városrész frekventált területein kezdődött el a munka. A reggeli órákban a Zákonyi sétány, Vitorlás tér, Gyógy tér fertőtlenítése zajlott.

A speciális vírusölő szert a padokra, ülőfelületekre, korlátokra, kőszegélyekre permetezik rá. A fertőtlenítést várhatóan többször megismétlik majd – írja a balatonfured.hu.

A Probio Zrt. munkatársai védőfelszerelésben, maszkban végzik a fertőtlenítést, naponta a város más-más területein. Szerdán a felső városrész forgalmasabb közterületei, csütörtökön pedig a két városrészt összekötő utcák következnek. A munka a reggeli órákban zajlik, mert az ilyenkor felszálló pára felerősíti a kipermetezett szer hatását.

„Elsősorban a padokra és azokra a felületekre koncentrálunk, amelyeket sokan összefogdosnak. Megfelelő mennyiséget szereztünk be ebből a speciális fertőtlenítőből, többször el tudjuk végezni a fertőtlenítést. Ugyanazt használjuk, mint a buszállomásoknál, a szer nem veszélyes, de megmarad a felületeken és pára illetve nedvesség hatására újra aktiválódik” – tudta meg a portál Pádár Tibor főkertésztől.

A város összes közterületi játszótere továbbra is le van zárva. A nem bekerített játszótereket illetve a felnőtt fitnesz eszközöket pedig szalagokkal vették körbe. Az önkormányzat kéri: aki teheti, maradjon otthon.