Koronavírus: felkészülnek a lélegeztetésre szoruló betegek fogadására Ajkán (veol.hu)

Amióta az ajkai Magyar Imre Kórház – március 16-án – járványkórházzá vált, azóta a fekvő és járó betegeket átirányították más intézményekbe, vagy amennyiben az adott beteg állapota megengedte, otthonába bocsátották. Ezt követően elindult a kórház felkészítése a járványkórházi feladatokra. 

 

Megkezdték a kórtermek központi orvosi gázellátásra való csatlakoztatását, melynek eredményeképpen nagyságrendekkel fog megnőni a lélegeztetésre vagy légzéstámogatásra szoruló fogadható betegek száma – írja a veol.hu.  A járványkórházi új feladatokra tekintettel duplájára emelték az intézmény orvosigáz-tárolási kapacitását, és letesztelték a vészrendszereket is, amelyek abban az esetben kapcsolnak be, ha az épület áramellátása kimaradna.

Az intézményben jelenleg közel húsz páciens megfigyelését végzik, akik közül csupán két eset pozitív, őket az intézmény infektológiai osztályán figyelik meg.

Jelenleg az intézmény regionális járványkórházként látja el feladatát a környékbeli és a dunántúli betegek biztonsága és zavartalan betegellátása érdekében.

Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója közölte továbbá: a lebonyolított fejlesztések jelentős számú lélegeztetendő beteg egyidejű ellátását biztosítják majd, megsokszorozva az intézmény korábbi ellátási kapacitását.