Koronavírus: bezárt a Katicabogár óvoda Siófokon (siofoki-hirek.hu)

Egy óvoda bezárt már, egynek a bezárása várható Siófokon.  A családsegítő szolgálat épületét a város maga fertőtleníti.

Tegnap a Katicabogár ovi 2 dolgozójánál pozitív lett a Covid-teszt – tájékoztatta a Siófoki Hírek portált dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester.  17 kicsi és 7 további dogozó voltak a közvetlen kontaktok, így az Oktatási Hivatal döntése szerint az intézményben rendkívüli szünetet kellett elrendelni. A szülők kiértesítése megtörtént, illetve folyamatban van. Egyelőre ügyeletet fenntartva igyekszünk segíteni a gyerekeik felügyeletét. Ezzel együtt a Nyitnyikék oviban ma reggelre lett egy dolgozónk pozitív. Ott közvetlen kontakt gyakorlatilag minden dolgozó és 18 gyermek. A szülők kiértesítése itt is folyamatban és a mai napon ugyan azon intézkedések várhatóak, mint a másik óvodánál.

A gondozási központ idősotthonának egy dolgozója is pozitív lett, ő, valamint 8 kontakt kollégája is karanténban. A zökkenőmentes működés a megmaradt munkatársaikkal egyelőre fenntartható. A családsegítő szolgálatnál  már korábban lettek pozitív dolgozóink, szám szerint összesen 4, ők is és kontaktjaik is karanténba mentek. A szolgálat működését ideiglenesen felfüggesztették, az épületüket bezárták és kérték a honvédségi fertőtlenítést.

“Mivel a katonák a mai napig sem érkeztek meg, választ sem kaptunk, így azt lemondjuk és magunk fogjuk ma megoldani az épület teljes körű kifertőtlenítését. Holnap kollégáim 15 fővel megkezdik újra a munkát, 5 fő marad még karanténban.”

-állítja Lengyel Róbert.