Kollektív tárlattal nyit újra Balatonfüred (veol.hu)

Az ország, illetve a Balaton vészhelyzet utáni újrakezdésében ez a kiállítás is meghatározó, így érvelt Bóka István a több mint ötven helyi és térségbeli alkotó munkáját felvonultató Kollektív tárlat 2020 szerdai megnyitóján a Kisfaludy Galériában. 

“Megváltozott a világ, valami történt velünk. Az, hogy milyennek látják Balatonfüredet és térségét az alkotók, és hogyan élnek ők, nem csak napjainkban, hanem évtizedek múlva is érdekes lesz”

– folytatta az érvelést a tárlat mellett Bóka István a veol.hu tudósítása szerint.  A polgármester köszönetet mondott azért is, hogy a kiállítókról, illetve az alkotásokról külön katalógust készített a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. (Füredkult). A város elöljárója úgy mondta, a tárlat elárulja, mennyire gazdag Balatonfüred és térsége művészete, illetve kulturális élete. Ezt mutatják be a többféle műfajban készített alkotások, és a tárlaton már megjelentek a korunkban mind népszerűbb digitális művek is.

A polgármester bizonyos abban, hogy rengeteg látogatóra számíthatnak. A tárlat meghatározó szerepet tölt be a város kulturális vonzerejében, ami Balatonfüred turisztikai értékei mellett ugyancsak nagyon lényeges. Bóka István külön méltatta a sok alkotót tömörítő Múzsa Egyesületet és a Művész Klubot, amelyek kitűnő műhelyei a város kulturális életének.

“A Kollektív tárlat Balatonfüred életében sikertörténet. Egyre többen hozzák el alkotásaikat a kultúrára fogékony közösségnek”

– vélekedett Bóka István, aki elismeréssel beszélt a zsűriben helyet foglaló Kalocsai Enikő képzőművész és Matits Ferenc művészettörténész munkájáról. Utóbbi, a zsűri elnöke nyitotta meg a tárlatot a nagyérdemű előtt, és egyebek mellett kiemelte az alkotóknak helyet adó műhelyeket, amelyek fontos iránymutatást adnak nekik a jövőre nézve.